Beyaz Fırın Etiler ve Kanyon AVM’de
Beyaz Fırın’ın Avrupa yakasındaki ilk iki şubesi olan Etiler ve Kanyon şubeleri, peş peşe açıldı.
Her iki mağaza için “2 Asırlık Lezzet Hikayesi” konsepti Karbon tarafından gerçekleştirildi. Markaya 10 yıldır ajans ve mimari tasarım alanlarında tam destek veren Karbon, bir grafik tasarımcı ve bir mimar tarafından yönetiliyor. Aynı çatı altındaki kreatif ekip, alanında uzman tasarımcılar, iletişimciler ve mimarlardan oluşuyor. Bu çok yönlü yaklaşım, Karbon’un elinin değdiği her projede fark yaratıyor.
Beyaz Fırın’ın Etiler ve Kanyon mağazalarındaki mimari proje, markanın köklü tarihine, kimliğinin olgunlaştığı ve İstanbul Pastanesi kavramının içini doldurduğu yılların baskın Art Deco etkisine güçlü bir görsellikle referans verirken, her lokasyonunda “yerinde üretim” yapan tam kapsamlı bir fırın, pastane & brasserie olarak gerek operasyonel gerekse müşteri deneyimi anlamında çözümlenmiş bir uygulama oldu.
Her iki mekanda da ana giriş kapılarından mekan içi separasyonlara, duvarları kimliklendiren figürlerden ve grafiklerden tezgah arkası görsellerine kadar 1836 kuruluş yılı ve 2 asırlık tarihi vurgulayan grafik ve tipografik dil etkin olarak kullanıldı. Köklü ve yenilikçi olmayı birlikte başarıyla taşıyan marka, aynı zamanda Kanyon’da AVM’nin özgün mimarisine, iç ve dış mekanın iç içe hareket ettiği özgün trafiğine ve günün farklı saatlerindeki hizmet ihtiyaçlarına uygun olarak ferah ve organik Akdeniz havasını da konsepti içerisine aldı.
Avrupa yakasına geçiş sürecinde Beyaz Fırın ambalaj tasarımları, araç giydirmeleri, marka hikayesini anlatan kitapçığı, basılı ve dijital mecralardaki tanıtımları ile 2 Asırlık Lezzet Hikayesi konseptine büründü. Oldukça özgün bir içerikle hazırlanan fırın ve brasserie menüsü, fotoğraf çekimlerinden ürün hikayelerine kadar markanın “ruhunu besle, bedenini besle” anlayışı ile tasarlandı.
Karbon’un kurucularından Selen Selviler Özüekren ve Akgün Özüekren, “Bir markayı bir isim, bir şekil, bir ticari varlık olarak var etmenin ötesinde, gerçek bir kişi/varlık olarak tasarlamak birden fazla bakış açısıyla mümkün olabilecek kolektif bir iştir. Bizim marka, iletişim ve mimariyi ortak bir platformda çalışmamızın nedeni, bunların tek bir bütünün parçaları olması, birinin diğerinden önce ya da sonra, belirleyen veya takip eden olarak tasarlanmasındansa aynı çekirdek fikirden yola çıkarak dallanıp budaklanarak gelişmesi gerektiğidir.
Karbon, 2005 yılından beri Beyaz Fırın ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki pek çok pastanenin yanı sıra, Plus Kitchen konsepti, Çay Saati konsepti, Osmangazi Köprüsü Teknoloji Müzesi, Lazika, Yanyalı Fehmi Lokantası, BurgerLab, Hacıbey Döner Lokantası gibi pek çok farklı marka ile multidisipliner çalışmalar hayata geçirdi.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder