E-İhracatta Danışmanlık Hizmetinde Seçici Olunmalı
ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılması hedeflenirken Amerika pazarına açılmak isteyen Türk firmalarının sayısı günden güne artıyor. Ancak bu konuda firmalar dikkatli olmalı.
Markalarını Amerika'ya açmak isteyen firmalar açısından en önemli engellerden biri dil ve pazarda yer almayı sağlayacak doğru kontağa ulaşma konusunda oluyor.
Bu noktada Türk girişimci Okan Barlas tarafından kurulan Barlas Consulting, markaların Amerika'ya açmak istedikleri e-ticaret operasyonlarına yönelik tam kapsamlı hizmet sunuyor.
Barlas Consulting Kurucusu Okan Barlas, e-ihracatta rekabetin yükselmesiyle birlikte artan danışmanlık hizmeti veren firmalar konusunda seçici ve dikkatli olunmasını öneriyor. Barlas, bu konudaki görüşlerini şöyle belirtiyor:
“Danışmanlık hizmetini internet üzerinden verdiğini iddia eden birçok firma var ancak bu firmaların bazıları yanıltıcı veya doğru olmayan bilgiler verebiliyor. Öte yandan markalar, danışmanlık hizmeti almaya başladıktan sonra sürpriz maliyetlerle karşılaşabiliyor.
Barlas Consulting olarak, şirketlerin Amerika'da kurulmasından Amazon hesaplarının açılmasına, hukuksal danışmanlık ihtiyaçlarından muhasebecilerinin ayarlanmasına, ürünlerin ambalaj tasarımlarından online satış yerlerinde sergilenmesine ve yine online pazarlamalarının yapılmasına kadar 360 derece tam kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunuyoruz.
Sunduğumuz hizmet çerçevesi kapsamında tüm detayları tekliflendiriyor ve sözleşme yapıyoruz.”
Okan Barlas çalıştıkları firmalara Amerika'da şirket açma süreçlerinde hızlı ve sorunsuz çözümler üreterek destek olduklarını söyledi. Barlas, sözlerine şöyle devam etti:
"Online pazaryerlerinde özellikle de Amazon'da hesap açılırken, Amerika'da şirketinizin olması işinizi çok kolaylaştırıyor. Her uzmanlık isteyen alanda olduğu gibi bu konuda da dikey özelinde hizmet veren firmalarla çalışılması gerekiyor.
Biz Barlas Consulting olarak bu alanda 2 farklı iş ortağı ile çalışıyoruz. Danışmanlık verdiğimiz firmaların ihtiyaçları doğrultusunda kurması gereken şirket türüne birlikte karar veriyor, kurulum için gerekli evrakları topluyoruz.
Şirket kurulduktan sonra ise vergi numarası gibi evrakların hızlıca çıkarılmasına ve banka hesaplarının açılmasına aracılık ediyoruz. Tüm süreçleri devletin de onayladığı bir e-dokümantasyon firması üzerinden ilerletiyoruz.
Danışanlarımız, şirketleri kurulduktan sonra ilgili eyalet sitelerinden kendi firmalarına ait tüm bilgileri kontrol edebiliyorlar. Son 6 ayda 120'den fazla şirketin açılışına aracılık ettik ve bu sayı ihracat artışıyla doğru orantılı olarak her geçen gün artıyor.
Özetle, bu pazarda uzun vadeli iş yapmayı hedefleyen danışan firmalarımızın şirket kurmasını öneriyoruz. Bu pazara giriş sürecinde atılacak ilk ve önemli adımın doğru atılması, tüm sürecin sağlıklı ilerlemesini sağlıyor.”
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder