Pazar, 05 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Perakende Samsun

Pazarama Operasyonel Süreçlerini İşnet RPA Hizmetleriyle Hızlandırıyor!

Bilgi Teknolojileri sektörünün liderlerinden İşNet, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) hizmeti ile e-ticaret sektörünün hızla büyüyen yenilikçi platformu Pazarama’ya operasyonel süreçlerde kolay, güvenli, hızlı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor. Pazarama, İşNet’ten almış olduğu RPA hizmetiyle insan hatası olasılığını sıfıra indirerek zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.

Pazarama Operasyonel Süreçlerini İşnet RPA Hizmetleriyle Hızlandırıyor!

Pazarama, İşNet’ten almış olduğu RPA hizmetiyle insan hatası olasılığını sıfıra indirerek zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.

Pazarama Operasyonlardan Sorumlu Direktörü Ersin Ertürk ve İşNet Proje Yönetimi Grup Müdürü Şeyda Polat ile İşNet RPA hizmetinin detaylarını konuştuk.

Pazarama’nın operasyonel süreçlerinde İşNet ile gerçekleştirdiği iş birliğinden bahseden Ertürk, 2021 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve o günden bu yana hızla büyüyen Pazarama’nın bu büyümeye paralel olarak operasyonel işlerinin sayısının da arttığını belirtiyor.

Operasyonel işlerdeki artışı daha verimli yönetebilmek için İşNet ile robotik süreç otomasyonu (RPA) hizmetini hangi süreçlerde kullanabileceklerini belirlediklerini söyleyen Ertürk:

“RPA hizmetini şimdilik satıcıların yükledikleri ürünlerin onaylanması, banner yükleme,ödeme kontrolleri, kampanya tanımlama vb. süreçlerimizde kullanıyoruz. Diğer süreçler ile ilgili çalışmalarımız ise sürüyor.” diye de ekliyor.

Pazarama, robotik süreç dizaynı ve otomasyonu birimi kurdu

Süreçlerin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgili yöntemlerden bahseden Ertürk:

“Pazarama, henüz RPA kullanmaya yeni başladı ve süreci öğrenmeye devam ediyor. Öğrenme sürecini kısaltmak ve bu konuda daha da verimli çalışmalar yapmak için Robotik Süreç Dizaynı ve Otomasyonu birimini kurduk.

İlgili ekibimiz süreçleri inceliyor, süreç sahipleriyle konuşuyor ve RPA için uygun konuları belirliyor. Birlikte planladığımız süreci RPA’de nasıl dizayn ederiz ve en efektif şekilde nasıl kullanırız diye tartışıyoruz, sonrasında geliştirmelere başlıyoruz.” diyor.

İşNet Proje Yönetimi Grup Müdürü Şeyda Polat: “Robotik süreç otomasyonu teknolojisinin en büyük faydası tekrarlayan işlerinizi otomatikleştirmek ve robotlar üzerinden gece/gündüz istediğiniz saatlerde işlerliğini sağlamak.

Bu şekilde , yetkin ve kalifiye iş gücünüzü daha verimli konulara odaklayabiliyorsunuz.” diye belirtirken Ertürk ise:

“Şu ana kadar 12 süreç canlıda çalışmakta olup bu süreçlerden ortalama %80 oranında zaman tasarrufu sağlandığını gördük.

Örneğin ürün onaylama işleminde ayda 1 kişinin 25 tam gün eforu ile yapabildiğini, RPA robotları ayda 5 günlük efor ile yapabildi.” şeklinde, sürecin Pazarama nezdindeki faydasını açıklıyor.

RPA, insan kaynağının daha verimli işlerde kullanılmasına fırsat yaratıyor

Ertürk: “Robotik süreç otomasyonunun hatayı azaltma gibi bir faydası gerçekten var. Bunun yanı sıra, işlem sürelerini kısaltmak, 7/24 rutin ve zaman alan süreçlerde çalışarak insan kaynağının daha verimli işlerde kullanılmasına fırsat yaratmak gibi faydaları da bulunuyor.” şeklinde konuşurken, RPA hizmetinden faydalanmaya başladıktan sonra ekip arkadaşlarının rutin süreçler için harcadıkları zamandan da kazanım elde ettiklerini ve çalışan memnuniyetini de artırdıklarını söylüyor.

Ertürk ve Polat ile yaptığımız sohbette, Pazarama’nın otomatize edilecek olası süreçlerin analizini yaparken İşNet’ten de tavsiye aldıklarını ve önceliklendirmeleri yaparken birlikte hareket ettiklerini öğreniyoruz. Ertürk:

“Biz Pazarama olarak, İşNet’ten aldığımız RPA hizmetinden çok memnunuz.” diyerek İşNet ile iş birliklerinin uzun soluklu olacağına dair yeşil ışık yakıyor.

Polat ise, bu iş birliği süresince Pazarama’nın rekabette bir adım daha öne geçmesine katkı sağlamak üzere, operasyonel verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarını özenle sürdüreceklerini belirtiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Retail Türkiye

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE