İşitme Engellilere Yönelik Ödüllü Sosyal Sorumluluk Projesi 1 Yaşında
Türkiye’nin lider akaryakıt şirketlerinden TOTAL istasyonlarının, akaryakıt sektöründe bir ilke imza atarak hayata geçirdiği “İki Elin Enerjisi Güzel” projesi, birinci yılında 16 ilde 124 istasyona ulaştı.
TOTAL istasyonları, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında tüm Türkiye’de 4 milyonun üzerindeki işitme engelli bireye yönelik “İki Elin Enerjisi Güzel” projesini geçtiğimiz yıl hayata geçirdi.
Proje kapsamında TOTAL istasyonları, akaryakıt sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, işaret dili eğitimi almış personeliyle işaret dilinde hizmet vermeye başladı.
İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile birlikte yürütülen proje, öncelikle İstanbul, Ankara ve Bursa’daki 20 istasyonda uygulanmaya
başlandı. Antalya ve İzmir’in ardından Samsun, Balıkesir Yalova, Afyon, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Isparta ve Denizli’deki TOTAL istasyonları da projeye dahil oldu.
Projenin birinci yaşını doldurduğu şu günlerde ise Türkiye genelinde işaret dilinde hizmet veren TOTAL istasyonu sayısı 16 ilde toplam
124’e ulaştı.
TOTAL istasyonlarının “İki Elin Enerjisi Güzel” projesi, işitme engelli bireylerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeyi, kendi dillerinde hizmet almalarını sağlamayı amaçlıyor.
TOTAL, proje kapsamında tüm Türkiye’deki işitme engelli bireylere ulaşmayı hedefliyor. “İki Elin Enerjisi Güzel” projesi geçtiğimiz aylarda, dünyanın saygın ödül organizasyonlarından biri olan Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Topluluk İletişimi alanında “Yılın PR ve İletişim Kampanyası” seçilerek Altın Stevie Ödülü; Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında Yılın PR ve İletişim Kampanyasıkategorisinde Gümüş Stevie Ödülü ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Video kategorisinde Bronz ödüle de layık görülmüştü.
TOTAL OİL TÜRKİYE YÖNETİM KURULU ÜYESİ BEGÜM EGESEL: “ENGELSİZ İLETİŞİMİ DESTEKLEYEN İLK VE TEK AKARYAKIT FİRMASI OLMAKTAN GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”
Konuyla ilgili projenin birinci yılında bir açıklama yapan Total Oil Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Egesel, “TOTAL istasyonları olarak, tüm Türkiye’ye yayılan 500’ün üzerinde istasyonumuzla hizmet veriyoruz.
Türkiye’ye değer katmak, ülkemize ve insanımıza hak ettiği en iyi ürün ve hizmetleri sunmak amacıyla çalışırken, topluma karşı sorumluluklarımızı da her zaman göz önünde bulundurmaya gayret ediyoruz.
“İki Elin Enerjisi Güzel” projemizle işitme engelli bireylerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek, istasyonlarımızda kendi dillerinde hizmet almalarını sağlamak ve ülke genelinde işaret dilinin yaygınlaşması için farkındalık oluşturmayı hedefledik.
İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerin ardından projeyi tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak amacıyla eğitimlerimizi diğer illerimizde de devam ettirdik. Hedefimiz ülke genelinde, istasyonlarımızda işaret dilinde hizmet verebiliyor olmak ve sektörümüzde bir ilke imza atmaktı.
Projemizin birinci yılında bugün 16 ildeki toplam 124 istasyonumuzda işaret dilinde hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Projenin bir sonraki ayağında, işitme engellilere özel fırsatlar sunmak ve istasyon deneyimlerini daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği Başkanı Ebru Akça, “Pek çok sektörde olduğu gibi, akaryakıt sektöründe de işitme engelliler hizmet alırken zorluklar yaşıyor. İşitme engelli bireylerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, yaşanılan sorunları en aza indirmek adına TOTAL istasyonları ile “İki Elin Enerjisi Güzel” projesinde birinci yılı doldurmaktan mutluluk duyuyoruz.
Projenin ana amacı, duyma ve konuşma yetisinden yoksun işitme engelli bireylerin istasyonda bulunduğu süre içerisinde kendi dilinde hizmet alabilmesi, sağlıklı bir iletişim ortamının sağlanması, bu sayede İşaret Dili uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak farkındalığın toplum içerisinde oluşturulmasıdır.
Bu projenin hayata geçmesinde her daim yanımızda olan TOTAL ailesine, işitme engelli bireylere verdikleri bu destekten kaynaklı şükranlarımızı borç biliriz.” dedi.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder