Inooster GeX Meetup İle İş Süreçlerinde Verimliliği Artırmak İçin Oyunlaştırma Yöntemleri Ele Alındı!
İş süreçlerinde verimliliği artırmak için oyunlaştırma yöntemlerinin ele aldığı Inooster GeX Meetup etkinlikler dizisi başladı.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Çakır Aker, İpekyol Group Perakende Direktörü Köksal Kaysı ve Inooster Kurucu CEO'su Murat Yılmaz gibi sektör liderlerinin konuşmalarıyla zenginleşen etkinlik, APY Tekmer’de 100’e yakın uzman ve karar verici profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.
Inooster GeX Meetup serisinin ilk etkinliği, iş dünyasında giderek artan bir öneme sahip olan "Oyunlaştırma ile İş Süreçlerinde Verimlilik" konusuna odaklandı.
Ayrıca, iş süreçlerinin verimliliğini artırmak için oyunlaştırma yöntemlerinin ne kadar kritik olduğu ve nasıl kullanılabileceği üzerine önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı.
Ebubekir Kaplan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, iş dünyasının değişen dinamiklerine uyum sağlamak ve rekabet avantajı elde etmek isteyenler için büyük bir fırsat sundu.
Oyunlaştırmanın iş süreçlerindeki etkisini ele alan Dr. Çakır Aker, konuşmasında oyunlaştırmanın, süreçleri veya etkinlikleri oyun unsurlarıyla zenginleştirerek katılımcıların ilgisini artırmayı hedeflediğini belirtti.
Ayrıca, Türkiye'deki oyunlaştırma alanındaki artan ilgiye dikkat çekerek, metodolojik bir çerçevenin oluşturulması gerektiğini ve çok daha fazla araştırma verisine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Inooster CEO’su Murat Yılmaz ise oyunlaştırma odaklı yazılım ürünleri geliştirdiklerini ve bu ürünlerin iş verimliliğini artırarak müşterilere değer kattığını ifade etti.
Yılmaz, özellikle çalışan ve müşteri deneyimi, eğitim ve performans yönetimi gibi alanlarda fayda sağladıklarını belirtirken, şirketlerin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilebilir çözümler sunduklarını vurguladı.
Ayrıca, şirketlerin en çok yeni jenerasyonların iş hayatında daha fazla yer almasıyla geleneksel hedef / ödül yöntemleriyle süreçleri yönetmek ve manevi tatmin eksikliğini gidermekte zorlandıklarını söyledi.
Ve tüm bu zorlukları iş süreçlerinin oyunlaştırılmasıyla rahatlıkla çözdüklerini ekledi.
İpekyol Group’un Perakende Direktörü Köksal Kaysı ise şirketlerinde oyunlaştırma tabanlı ürünlerin kullanımını anlattı.
Kaysı, oyunlaştırılmış dijital ürünlerin özellikle iş süreçlerini otomasyona çevirerek çalışanlarının işlerine daha bağlı olmalarını ve verimlilikte ciddi artışlar sağladıklarını söyledi.
İpekyol'un Inooster ile birlikte geliştirdiği ve mağaza çalışanlarına bir ayrıcalık olarak sunduğu KOZA uygulamasının ise bir başarı ve inovasyon örneği olduğunu söyleyerek detaylarını paylaştı.
Uçtan uca oyunlaştırma tabanlı tasarlanan İpekyol KOZA uygulamasında; moda akademisi başta olmak üzere yarışmalar, eğlenceli düellolar, performans takibi, anlık sürprizler, atölyeler ve motivasyon eksenli çeşitli görevler bulunuyor.
Kullanıcılar, bu aktivitelerde başarı elde ettikçe puanlar ve sanal marketten hediye çekleri, yöneticilerle yemek, genel merkez ziyaretleri, mentörlük görüşmeleri gibi çeşitli maddi/manevi ödüller kazanıyor, takdirler topluyor ve başarılarını liderlik tablolarına yansıtıyor.
Ayrıca, mağaza çalışanları arasında gerçekleştirilen kombin yarışması ve paylaşımların oylanması gibi interaktif özellikler de uygulamaya entegre edilmiş durumda.
Mağaza çalışanlarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla mikro öğrenme temelli "quiz" ve "düello" alanları mevcut.
Aynı zamanda, kurum içi iletişimi desteklemek ve gereksinim duydukları dokümanlara kolayca erişmelerini sağlamak için "dokümanlar" alanı ve satış süreçlerine destek olabilmek adına "ipucu” tool’ları da uygulamada yer alıyor.
Inooster GeX Meetup serisinin, iş süreçlerinde verimliliği artırmak için oyunlaştırmayı ele alarak sektörel bakış açılarını geliştirecek etkinlikler dizisi olduğu ve yıl boyunca devam edeceği belirtildi.
Bu etkinliklerin iş dünyasında yenilikçi ve rekabetçi yaklaşımların yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder