Tüm Tesisleri ''Sıfır Atık'' Belgesi Aldı
Daha önce Sıfır Atık Belgesi alan merkez ofisi ve 6 tesisinin ardından Şarköy’de faaliyet gösteren fabrikası da Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Mey|Diageo’nun tüm tesisleri sıfır atık derecesine ulaşmış oldu.
Mey|Diageo, “tohumdan kadehe sürdürülebilirlik” anlayışıyla geliştirdiği projelerle çevreye net artı yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Alaşehir, Nevşehir, Tarsus, Bilecik, Acıpayam ve Elazığ’daki tesislerinden sonra, Mey|Diageo’nun Şarköy’de faaliyet gösteren fabrikası da T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Bu belgeyle birlikte merkez ofis dahil olmak üzere tüm tesisleri sıfır atık derecesine ulaşan Mey|Diageo, Diageo’nun global ölçekte belirlediği 2030 yılı ekosistem hedeflerinden atık yönetimiyle ilgili bir hedefe de 2022 yılında ulaşmış oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mey|Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, “Ülkemizin ekonomisine, insan kaynağına, teknolojiye, toprağımıza ve çiftçimize yatırım yapmaya devam ederken, daha sürdürülebilir bir dünya için var gücümüzle mücadele ediyoruz.
Sıfır atık konusu da bu mücadelenin önemli bir aşaması. Son olarak Şarköy Fabrikamızın da ‘Sıfır Atık Belgesi’ almasıyla birlikte, Türkiye’deki tüm fabrikalarımızın atıkları doğru yönettiğini yasal olarak belgelemiş olduk.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Üretim tesislerimizi Türkiye’nin kalkınma öncelikli bölgelerinde konumlandırmaya özen gösteriyoruz. Sanayi yatırımının yoğun olduğu bölgeler yerine kalkınma öncelikli bölgeleri tercih etmemizin en önemli nedeni; sürdürülebilir bir gelecek için çalışırken, aynı zamanda ülkemizde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilmek ve bu bölgelerin var olan potansiyellerini daha çok ortaya çıkarabilmelerine destek verebilmek”.
“Sorumluluklarımızın farkındayız”
Diageo’nun 2030 yılı ekosistem hedeflerinden atık yönetimiyle ilgili bir hedefe 2022 yılında ulaşmış olduklarını dile getiren Levent Kömür, “Tarıma dayalı endüstrinin bir temsilcisi olmanın yanı sıra çiftçi ve sanayici bir şirket olarak sorumluluklarımızın farkındayız.
Sera gazı salınımının azaltılmasından su verimliliğinin artırılmasına, %99,9 geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımından arıtma çamurunun tuğla imalatçılarına hammadde olarak gönderimine kadar birçok öncü çalışmamız mevcut.
Mey|Diageo olarak; kaynaklarına sahip çıktığımız, verimini koruduğumuz, daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Diageo 2030 Ekosistem Hedefleri
Mey|Diageo; daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için çalışmalarını Diageo’nun global ölçekte belirlediği 2030 ekosistem hedefleri doğrultusunda sürdürüyor.
Sektöründe ilk ve öncü çalışmalarla daha sürdürülebilir bir dünya için mücadele eden şirket; 2030 yılına kadar yaşadığı, çalıştığı, kaynaklarını kullandığı ve satış yaptığı her yerde toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma hedefiyle çalışmalar yürütüyor.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder