Pazar, 05 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Markalar İstanbul

Hedefinde Yüzde 50 Büyüme Var

Dünyada sadece 4-5 firmada patentinin bulunduğu niş ürün olan Patlayan Şekere yönelik üretimi yapan Hleks Gıda, bu yıl üretim kapasitesini yüzde 35 artırmış olup, yüzde 50 büyüme hedefleniyor.

Hedefinde Yüzde 50 Büyüme Var

Hleks Gıda Genel Müdürü Uğur Kaya, globalde dünya devi üç firmanın patlayan şeker ihtiyaçlarının tedarikçisi olduklarını, bitişiğindeki yeni bir yapıyı bünyesine alarak fabrika yatırımlarına devam edileceğini, yeni yatırım ile de ambalaj ve depolama da çok rahatlayacaklarını ifade etti.

Uğur Kaya, bu yıl ise ortalama yüzde 50 büyüme hedeflediklerini söyledi. Firma ortaklarından Semih Erden tarafından kendisine ait patentle geliştirilen patlayan şekerle üretim yapıldığını belirten Kaya, “Patlayan şekeri çocuklar, gençler ve yetişkinler rahatlıkla ve zevkle tüketebiliyor.

Ürünümüz çikolata ile, dondurma, atıştırmalıklar, yoğurt, pasta süsleme ve tat sektöründe vb gibi daha birçok alanda kullanılıyor. Ayrıca globalde önde gelen gıda üreticilerine de dökme patlayan şekerleri veriyoruz, ürünlerinin içine koyarak farklılık yaratıyorlar” dedi.

60 ülkeye ihracat

Mevcut fabrikalarının 4800 metrekare kapalı alan sahip olduğunu ve 155 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Kaya, yeni bir yapıyı daha bünyelerine katarak 3200 metrekare ilave ile depolama, ambalaj ve üretim gibi faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Firmalarının 1995’te İstanbul Topkapı’da faaliyetlerine başladığını ve her geçen gün büyüyerek 7 yıl önce Gebze Plastikçiler OSB’sine taşındıklarını bildiren Kaya, her yıl 4-5 milyon TL civarında yatırım yaptıklarını duyurdu.

Yüzde 100 yerli üretimlerinin yüzde 95’ini ihraç ettiklerine dikkat çeken Kaya, “Ürünlerimizi başta AB ülkeleri, Rusya, ABD, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Uzakdoğu ülkeleri, Çin ve Hindistan’a kadar geniş bir coğrafyada 60 ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

Sağlıklı atıştırmalıklar

Üretimlerinde patlayan şekerlerin yanı sıra sağlıklı atıştırmalık ürün gurubu olarak Barbie & Hotwheels lisanslı şeker katkısız doğal Meyve Barlarını da çıkarttıklarını açıklayan Kaya, Patlayan Şekerli Fındık Kremasını tüp olarak ilk kez firmaları tarafından yapıldığını vurguladı.

Ana ürünleri olan patlayan şeker ve patlayan şekerli çikolata topları, lolipop, sakız ve gevrekli atıştırmalıkların da paketli ürün yelpazesinde yer aldığını ifade eden Kaya, “Ürün gamımız dünyada oldukça rağbet görüyor.

Patlayan şeker üretimi meşakkatli bir ürün ve Ar-Ge bölümümüz sürekli inovasyon çalışması yürütüyor. Kendi bünyemizdeki laboratuvar ve yan tesislerimiz ile patlayan şekeri daha fazla kullanım alanı açmak için her geçen gün yeni iyileştirmeler ve araştırmalar yapıyoruz” diye konuştu.

İhracat da devletin verdiği desteklerin önemli katkısı olduğunu vurgulayan Kaya, üretim süreçlerinde kullanılan ana ürün olan şekerde devamlı fiyat artışları sektörü zorladığını belirtti.

Dahilde İşleme İzin Belgesi ile alımlarda tarife ile belirlendiği şekilde tedarik yapılmakta, ithal ürün temini gibi hammadde ve diğer tüm girdilerde zaman zaman tedarik sıkışıklığı yaşandığını dile getiren Kaya:

Bunların yanı sıra ambalaj malzemelerini de yüzde 96 oranında iç piyasadan tedarik etiklerini ve halen alüminyum folyo tedarikinde üretici fabrikalardan uzun terminler aldıklarını kaydetti.

Siparişlerde yüzde 60’a varan artışlar yaşanıyor

Pandemi döneminde aldıkları önlemler sayesinde üretime hiç ara vermeden iki vardiya şeklinde sürdürdükleri bilgisini veren Uğur Kaya, bu süreçte kısa çalışma ödeneği almadan ve işçi çıkarmadıklarını belirtti.

Kaliteden taviz vermeden yurt içi ve dışına aynı kalitede ürün sağladıklarını anlatan Kaya, “Pandemi’ de Türkiye’nin tedarik zincirindeki yıldızı parlayınca, dünyadan daha fazla talep artışı oldu.

Bizim ve diğer sektörlerde olduğu gibi Çin’den gelecek bir ürün ile bizim buradan yapacağımız sevkiyat hem zaman, hem maliyet, hem de kalite açısından çok önde olmaya başladık.

Biz şu anda sektörde dünya deviyiz ve Dünya markasıyız Avrupa’da açılmadan sonra siparişlerimizde yüzde 50 ile 70 arasında ülkeye göre artış yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Bölge: Etiketler:
VİDEO GALERİ
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE