Tüm İş Süreçlerini Yeni Baştan Tanımlıyor
Türkiye lojistik sektörünü geleceğe taşıma vizyonuyla teknolojisini yenilikçi çözümlerle güçlendirmeye devam eden Dinçer Lojistik, dijitalleşme sürecinde yeni bir eşik daha atladı.
Tüm iş süreçlerini teknolojiyle yeni baştan tanımlarken lojistik sektörünün dijitalleşmesine katkı sunan şirket, artık tüm dünyada yaygın olarak kullanılan RPA teknolojisinin kullanımını çalışanları arasında da yaygınlaştıracak.
Dinçer Lojistik çalışanları, aldıkları RPA eğitimiyle hem rutin işlerini daha kolay ve çabuk yapacak hem de kariyerleri açısından önemli bir kazanım elde etmiş olacak.
Bu yıl 15, gelecek yıllarda ise her 6 ayda bir 15 kişiye RPA sertifikası verecek olan Dinçer Lojistik, dijitalleşme sürecine çalışanlarını da dahil ederken şirket içindeki çalışma zamanını ‘dijital saat’ olarak ölçümlemeyi hedefliyor.
Sektöre, topluma, ekonomiye ve çevreye değer katma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik, tüm iş süreçlerini teknolojiyle yeni baştan tanımlarken lojistik sektörünün dijitalleşmesine katkı sunuyor.
Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi’ni 4 yıl önce faaliyete geçiren şirket, geliştirdiği yapay zeka ve yazılım uygulamalarıyla bir yandan verimliliğini diğer yandan müşteri memnuniyetini artırıyor.
Geçtiğimiz aylarda Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi tarafından hayata geçirilen RPA (Robotic Process Automation - Robotik Süreç Otomasyonu) sistemini devreye alan şirket, iş süreçlerinde yüzde 80 oranında verimlilik artışı sağladı.
RPA robotlarının kullanıldığı işlerde hata oranını yüzde sıfıra indiren Dinçer Lojistik, şimdi de tüm çalışanlarını bu teknolojiyle tanıştırmaya hazırlanıyor.
Dinçer Lojistik çalışanları, aldıkları RPA eğitimiyle hem rutin işlerini daha kolay ve çabuk yapacak hem de kariyerleri açısından önemli bir kazanım elde etmiş olacak.
Kendi dijital robotlarını yapacaklar
Dinçer Lojistik CTO’su Murat Şencan, RPA eğitimleriyle bu teknolojinin kullanımını şirket çalışanları arasında yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek “RPA, aslında bir bilgi teknolojisi veya Ar-Ge projesi ama şirketimizde kullanımı sadece Ar-Ge veya bilgi teknolojileri departmanıyla sınırlı kalmayacak.
Çalışanlarımızı da bu teknolojiyi kullanabilir ve hatta kendi işlerine uygun dijital robotlar geliştirebilir yetkinliğe sahip hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Şirket içindeki rutin işlerinde RPA robotlarıyla kolaylaştırılabilecek birçok süreç olduğunu ifade eden Şencan, “Bunlar çok rutin işler olabilir.
RPA eğitimi alan çalışanlarımız, bu süreçleri Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi’ne iletme ihtiyacı bile hissetmeden, kendi başlarına robotlaştırma yetkinliğine sahip olacak.
RPA eğitimleriyle bu farkındalığı oluşturacak, her çalışanımıza bunu yapabileceğini göstermiş olacağız” diye konuştu.
Sertifika verilecek
RPA teknolojisinin artık tüm dünyada kullanılan ve çok yaygınlaşan bir teknoloji olduğunu vurgulayan Murat Şencan, şunları söyledi:
“Bu eğitimi alacak bütün arkadaşlarımıza sertifika verilecek. Böylece çalışanlarımıza ayrı bir kariyer katkısı da sunmuş olacağız.
Bu eğitimleri alan arkadaşlarımıza, her yıl kendi departmanları haricinde robotik süreçlerle alakalı, şirketimizin dijital süreçlerine katkı sunmaları için hedefler konacak.
Böylece ayrı başarı kriterleri doğacak ve tabii ki bu Dinçer Lojistik’teki gelecek kariyer gelişimlerini de olumlu yönde geliştirecek.”
“Ödüllerimiz ve motivasyon programımız var”
Bu yıl 15 kişilik bir çalışan grubuna, önümüzdeki yıllarda ise her 6 ayda 15 çalışana RPA eğitimi vermeyi hedeflediklerini anlatan Murat Şencan, ilk adayların iletişime açık olma, dijital dönüşüme inanma, analitik düşünme gibi bir dizi kriter göz önüne alınarak seçildiğini anlattı.
Şirket çalışanları arasında bu eğitime katılma isteğini artırmak istediklerini vurgulayan Şencan, “Mesela sertifikanın yanı sıra dijital ödüllerimiz, motivasyon programlarımız var.
Öte yandan eğitime katılacak arkadaşlarımızı dijital dönüşümle alakalı, dijitalizmi iliklerine kadar hissedebilecekleri etkinliklere götüreceğiz” şeklinde konuştu.
Dijital saat kavramı
Dijital dönüşümdeki RPA süreçlerinin, ‘gerçek kişilerin yerini robotların alacağı ve iş gücü tasarrufu yapılacağı’ şeklinde algılandığını ifade eden Murat Şencan şöyle devam etti:
“Biz tamamen bu algıyı kırmak istiyoruz. Böyle bir durum olmadığını vurgulamak için de ‘dijital saat’ tanımını kullanmaya gayret ediyoruz.
Aslında, bizim için anahtar kelime dijital saat. RPA eğitimleriyle çalışanlarımızı RPA kullanımında yetkin hale getirip dijital saati artırmayı hedefliyoruz. Şirketimizin çalışma zamanını dijital saat olarak görmek istiyoruz.”
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder