Pazar, 05 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Hizmet & Tedarik İzmir

DHL Supply Chain Teknolojistiğin Yıldız'ını Seçti

DHL Supply Chain Türkiye, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında lisans, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik bir Teknolojistik Fikir Yarışması düzenledi. Lojistikle teknolojiyi birleştirmeyi teşvik eden yarışmada Yıldız Teknik Üniversitesi'nin geliştirdiği proje birinci olurken, seçilen tüm katılımcılar DHL Ar-Ge Merkezi desteği ile projelerini DHL tesislerinde hayata geçirme imkanını da yakalayacak.

DHL Supply Chain Teknolojistiğin Yıldız'ını Seçti

DHL Supply Chain Türkiye, öğrencilerin sektörü tanımasına olanak sağlamak ve sektöre uygun insan kaynağını keşfedip istihdam olanakları yaratmak amacıyla bu yıl bir ilke imza atarak DHL Teknolojistik Fikir Yarışması düzenledi.

Öğrencilerden yoğun ilgi gören yarışmaya 54 değerli proje katılırken, yarışmanın finalinde 10 farklı üniversiteden 34 öğrenci, projelerini tüm katılımcılara sunma fırsatı yakaladı.

Yarışmanın birincisi Yıldız Teknik Üniversitesi

Katılımcılardan ve şirket yöneticilerinden oluşan jüri ekibinin zorlu bir değerlendirme sonucunda kazanan takımları belirlediği yarışmada İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Otonom Depo İçi Transfer Araç projesi birinci, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Nakliye Sistemi projesi ikinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden My Sweet Little Store projesi üçüncü oldu.

Ayrıca TOBB ETÜ'den Kapasiteli Zaman Pencereli Araç Rotalama ve Dock Çizelgeleme Optimizasyonu projesi ve Koç Üniversitesi'nden Fast Way projesi Jüri Özel Ödülleri'ne layık görüldü.

Kazananlara eğitim ve istihdam fırsatı sunuyor

Şirket yöneticilerinin yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı bu organizasyonda kazananlara maddi ödüllere ek olarak DHL'in Almanya'daki genel merkezi tarafından düzenlenen, tüm şirket çalışanlarının katılım sağlayabildiği bir yarışma ve eğitim programı olan DHL Global Start-Up yarışmasına başvuru ve DHL Supply Chain Türkiye FIP (Future Innovator Programme) olarak adlandırılan eğitim programına katılım hakları tanındı.

Öğrencilere 3 aylık süre boyunca farklı departmanlarda tedarik zinciri süreçlerinin adım adım öğretileceği bir eğitim ortamı sağlayan FIP (Future Innovator Programme) ile öğrenciler DHL'i yakından tanıma ve yeteneklerini geliştirme fırsatına sahip oluyor. Buna ek olarak program sonunda uygun görülen öğrencilere iş imkanı sunulabiliyor.

Üniversite-sanayi işbirlikleri, DHL Supply Chain Ar-Ge faaliyetlerinin merkezinde

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Orkun Saruhanoğlu, yarışmayı hayata geçirme amaçları üzerine şu yorumları yaptı: “Üniversite-sanayi işbirlikleri, DHL Supply Chain olarak Ar-Ge faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin çeşitli üniversiteleriyle işbirlikleri yürütüyoruz.

Bu yarışma vasıtasıyla da tedarik zinciri yönetiminde yeni fikirler oluşturmak, inovatif iş modelleri geliştirmek, yeni teknolojileri olgunlaştırmak, test etmek ve ölçeklendirmeyi amaçlıyoruz. Bunları yaparken öğrencilerin sektörü tanımalarına olanak sağlamak ve sektöre uygun insan kaynağını keşfedip istihdam olanakları yaratmak önceliklerimiz arasında yer alıyor.”     

Bölge: Etiketler:
VİDEO GALERİ
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE