Perşembe, 02 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Gündem Ankara

Yeni İş Alanlarına Giren İşletmeler Daha Hızlı Büyüyor

Geride bıraktığımız üç yılda küresel ekonomik paradigmada yaşanan değişim, işletmelerin stratejik önceliklerini de etkiledi. McKinsey tarafından yürütülen bir araştırmada, yeni iş alanlarına giren büyük şirketlerin daha iyi büyüdüğü görüldü.

Yeni İş Alanlarına Giren İşletmeler Daha Hızlı Büyüyor

Değişen küresel ekonomik paradigma, işletmelerin stratejik önceliklerini de etkiledi. McKinsey tarafından üç yıldır yürütülen ve yerleşik, büyük işletmelerin yeni iş alanlarına girişini konu alan araştırma, işletmelerin yeni iş modelleri inşa etme ve yeni gelir kanalları oluşturma konusunu her geçen yıl daha önemli gördüğünü gösterdi.

75 ülkeden bini aşkın karar vericinin katılımıyla yürütülen araştırmada, 5 liderden dördü yeni iş kurmayı en önemli stratejik öncelik olarak tanımladı.

Ayrıca 2027’de şirket gelirlerinin %29’unun, bugün kurulan yeni işlerden geleceği tahmin edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Rimors Danışmanlık Kurucu Ortağı Selim Kasap:

“Her sektörde rekabet hızlanırken, yeni gelir modelleri inşa etmek sürdürülebilir kârlılık için olmazsa olmaz bir hâl alıyor. Farklı iş alanlarına girmek, kuruluşlar için daha fazla pazar payı ve daha çok gelir anlamına geliyor” dedi.

Yeni iş alanlarına giren işletmeler daha hızlı büyüyor

Araştırmaya katılan liderler, şirketlerinin iki ila beş yıl öncesine kıyasla her yıl %50 daha fazla yeni iş kurduğunu belirtti.

Öte yandan araştırmadan elde edilen genel bulgu, iş kurmayı en önemli stratejik öncelik haline getiren şirketlerin, yüksek ekonomik dalgalanmanın yaşandığı bu yılda diğer kuruluşlardan daha hızlı büyüdüğünü gösterdi.

Bir işletmenin halihazırda faaliyet gösterdiği işkolundan başka bir alana yatırım yapmasının, kurumun değerine, ana iş alanı ve temel gelir kaynaklarından neredeyse iki kat daha fazla katkıda bulunduğunu ifade eden Selim Kasap:

“Yeni iş alanlarına girmeyi öncelik haline getiren işletmeler daha hızlı büyüyor. Elbette yeni bir iş geliştirirken liderlerin odaklarını koruması, bu dönüşümü temel faaliyet alanında aksaklığa yol açmadan gerçekleştirmesi gerekiyor.

‘Keşfet’ sloganıyla faaliyet gösteren Rimors.com olarak gelişen dünyada daima günceli takip ederek şirketlere iş geliştirme çalışmalarında destek oluyoruz.

Başta pazar araştırması, iş planı ve fizibilite etütleri olmak üzere, dijital pazarlamadan arama motoru optimizasyonuna (SEO), dijital reklamlardan içerik planlamaya kadar pek çok alanda yeni ve dijital öncelikli iş kurma amacı olan işletmelere danışmanlık hizmetleri sunuyoruz” dedi.

“Pazar araştırması başarı şansını artırıyor”

Şirketlerin temel iş alanlarındaki başarısının ve büyüklüğünün, yeni iş alanlarındaki başarıyı garanti etmediğini savunan Rimors Danışmanlık Kurucu Ortağı Selim Kasap, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Her sektör, her işkolu, özel bir bilgi birikimi ve deneyim gerektiriyor. Bu noktada şirketlerin yeni dahil oldukları pazarda başarılı olabilmesi için hedef kitleyi, tüketici segmentlerini, pazar büyüklüğünü, pazardaki diğer oyuncuları ve başarıya ulaşacak çözümü keşfetmesi için titiz çalışması gerekiyor.

Pazar araştırması ve fizibilite etütleri, doğru pazara giriş stratejisini benimsemek açısından önem arz ediyor. Rimors Danışmanlık olarak odağımız, farklı sektörlerdeki başarı hikayelerini keşfetmek ve işleyen modelleri, çözülmesi gereken problemleri bulmak.

Yapılacak yatırımın büyüklüğü fark etmeksizin, pazar araştırması gibi adımlarda danışmanlık hizmeti almak başarı şansını artırıyor.

Rimors Danışmanlık, deneyimi, sektörel bilgisi ve merak odaklı kurum kültürüyle müşterilerinin iş geliştirme ve dijitalleşme süreçlerinde verimlilik ve süreklilik sağlama misyonuyla çalışıyor.

Partner yaklaşımıyla müşterilerimizin yeni başarı hikayelerine imza atmasını ve yeni iş modelleriyle ekonomik dalgalanmaların üstesinden gelmesini kolaylaştırıyoruz.”

Bölge: Etiketler:
VİDEO GALERİ
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE