''Dünyayı Bulduğumuzdan Daha İyi Durumda Bırakmak Zorundayız''
Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü’nün bu sene teması “Kimseyi Arkada Bırakma” olarak belirlendi.
Gıda ve Tarım Örgütü, sektörlere, herkesin, her yerde yeteri kadar ve besleyici gıdaya düzenli olarak erişebildiği sürdürülebilir bir dünya inşa edilmesi gerektiği çağrısında bulunuyor.
150 ülkede toplu olarak kutlanan Birleşmiş Milletler takviminin en özel etkinliklerinden biri olan “Dünya Gıda Günü”nün bu seneki teması “KİMSEYİ Arkada Bırakma” olarak belirlendi. Gıda ve Tarım Örgütü temasının içeriğini şu şekilde açıklıyor:
“Küreselleşen dünyamız, ekonomilerimizin, kültürlerimizin ve nüfuslarımızın giderek daha fazla birbirine bağlandığı bir dünyadır.
Kimimiz veya yaşadığımız yer nedeniyle bazılarımız savunmasızız, ama gerçek şu ki hepimiz kırılganız. Biri geride kaldığında zincir kırılır. Bu sadece o kişinin hayatını değil, bizimkini de etkiler.”
“Küresel krizler karşısında küresel çözümlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Daha iyi üretimi, daha iyi beslenmeyi, daha iyi bir çevreyi ve daha iyi bir yaşamı hedefleyerek, uzun vadede kalkınmayı, kapsayıcı ekonomik büyümeyi ve daha fazla esnekliği dikkate alan sürdürülebilir ve bütünsel çözümler uygulayarak tarımsal gıda sistemlerini dönüştürebilir şekilde daha iyi inşa edebiliriz.”
Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yapanBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Naci Kaplan;
“Son yıllarda dünya pandemi, iklim değişikliği, uluslararası gerilimler gibi sınır tanımayan gelişmeler yaşıyor ve her alanda kurallar değişiyor.
Bundan dolayı hepimizin insanlığa fayda sağlayan çalışmalarla değişmesi ve dönüşmesi gerekiyor. Kanatlı eti dünyada en çok üretilen ve tüketilen et çeşidi olmakla beraber yeni dünya düzeninin en önemli konularının başında gelen sürdürülebilir üretimin de uygulayıcılarından biri.
Her zamanki gibi Türkiye kanatlı eti sektörünün amaçları ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün amaçları ile bire bir aynı.” dedi
BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, “Derneğimiz çatısı altında; ulusal ve uluslararası kalite standartlarını üst düzeyde karşılayarak sağlıklı ve kaliteli üretim yapan sektörümüz küresel gıda sistemindeki değişiklikler karşısında dünyayı bulunduğundan daha iyi durumda bırakmak için sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaları geliştirmeye ve ilerletmeye devam edecek.
Gıda Tarım Örgütü verilerine göre 2021 küresel açlık rakamı 828 milyona yükseldi. Maalesef bu insanlar yetersiz besleniyor ve gıda güvensizliği riski ile karşı karşıya.
Dünya’da yüzde 41 payla en çok üretilen ve tüketilen kanatlı eti sektörü olarak bizler tüm şartlarda tavuk ve hindi eti talebini karşılayacak potansiyele sahibiz” açıklamasını yaptı.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder