Pazartesi, 06 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Ekonomi & Finans Amasya

Finans Sektörünün Rotasını Neobanklar Belirliyor

Finansal teknoloji şirketleri bankacılık sektörünün yönünü çizerken bu süreçte neobankların rolü dikkat çekiyor

Finans Sektörünün Rotasını Neobanklar Belirliyor

Kuralları tüketici beklentilerinin belirlediği günümüzde, bankacılık sektörünün hizmet kalitesini artırmaktan ve sadece mobil çözümler sunmaktan çok daha fazlasını vadetmesi gerekiyor.

Bu artışta finansal teknoloji şirketlerinin payı büyük. Araştırmalar 2024'e kadar online bankacılık ve finans hizmetlerini kullananların sayısının 3,6 milyarı aşacağını ve finteklerin tüm bankacılık değerlemelerinin dörtte birini temsil edeceğini gösteriyor.

Sektör giderek daha fazla deneyim odaklı bir hale gelirken dünyada yükselişte olan neobanklar ise sektörün rotasını belirliyor.

Bankacılık sektörü, teknolojiye hâkim müşterilerin artan taleplerini karşılamak için son yıllarda dijital bir dönüşüm geçiriyor.

Bir taraftan dijital bankacılıktaki teknolojik gelişmeler sayesinde bankalar artık özelleştirilmiş müşteri deneyimleri, kolaylık ve iyileştirilmiş güvenlik önlemleri sunuyor.

Diğer taraftan tüm dünyada finansal teknolojiler anlamında gidilecek daha uzun bir yol olduğu öngörülüyor.

Finans sektöründen beklentilerin karşılanmasında neobanklar bir adım önde

Geleneksel finans kuruluşları, mevcut geleneksel tarzları değiştirmeye, operasyonlarını dijital dönüşüme uyumlu hale getirmeye çalışırken, son yıllarda dünyada ortaya çıkan neobanklar iş modellerini müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor.

Bu durum, geleneksel bankalara göre neobanklara önemli bir hız ve çeviklik sunuyor.

Gelenekselleşen iş yapış şeklini farklı bir şekle uyarlamaktansa, sıfırdan kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillendirmek daha kolay ve hızlı bir yol olarak öne çıkıyor.

Bu durum da finansal teknoloji şirketlerine rekabette ciddi avantajlar kazandırıyor.

Tahminlere göre tüm dünyadaki finteklerin gelirlerinin 2030 yılına kadar altı kat artarak 1,5 trilyon dolara ulaşması ve tüm bankacılık değerlemelerinin dörtte birini temsil etmesi bekleniyor.

2024 yılına kadar online bankacılık ve finans hizmetlerini kullananların sayısının 3,6 milyarı aşacak olmasında da finansal teknoloji şirketlerinin payı büyük.

Bankacılık deneyim odaklı bir sektör haline geliyor

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan neobankların Türkiye'deki temsilcisi MARS'ın Kurucu Ortağı Emrah Kaya :

“Önümüzdeki dönemde rekabetin müşteri deneyiminde yaşanacağı bir gerçek.

Pek çok geleneksel finans kuruluşu, dijital dönüşümleri sırasında müşteri deneyimine öncelik vererek tasarladıkları çözümleri rahatlık, güvenlik ve konfor üzerine kurmaya çalışıyorlar.

Bizim MARS ile amacımız da finansal deneyimi herkes için bir üst seviyeye taşımak ve premium ayrıcalıkları sunarken erişimi de demokratikleştirmek.”

MARS ile tek uygulama ve tek kartla tek yerden yönetim dönemi başladı

MARS Kurucu Ortağı Burcu Bekdaş ise: “MARS ile kullanıcılarımızın finansal hayata kolaylıkla adım atmalarını, sonrasında da ödemeler dünyasının karmaşıklığı içinde akıllıca karar almalarını sağlamak istiyoruz.

Kullanıcılar tek uygulama ve tek kartta tüm bankalardaki kart ve limitlerini birleştirip sadece MARS ile tüm kaynaklarını yönetme imkanına sahip oluyor.

Bütün finansal işlemlerini kapsayacak bir deneyim sunmak için harcama bölme, kart önceliklendirme ve otomatik para yatırma özelliklerini de kullanıcılarımıza temin ediyoruz.

Hem kolaylık hem de zaman tasarrufu ile müşteri memnuniyetini ön plana çıkarıyoruz.

Ayrıca tüm ATM'lerden diledikleri banka hesabından ücretsiz para çekme imkânı sunuyoruz, bu sayede müşterilerimiz her türlü finansal işlemlerini MARS zekâsı ile yönetebiliyor.

MARS, finansal hayatı yeniden tanımlıyor, geleceğin bankacılık deneyimine hazır olun.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Marjinal Porter Novelli

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE