Koçtaş’tan Ar-Ge Yatırımı
Koçtaş, Çekmeköy’de bulunan Koçtaş Kampüs yerleşkesinde açtığı, konusunda uzman 32 kişinin araştırmalar yapacağı ve 200 metrekarelik alana kurulan Ar-Ge merkezi ile tüm süreçlerini daha verimli hale getirecek.
Ar-Ge merkezinde; katma değer yaratmaya yönelik yenilikçi projeler oluşturulması, patent ya da faydalı model sayısının arttırılması, üniversitelerle işbirliği yapılması, gelişen perakende trendleriyle ilgili ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirilmesi, maliyet düşürme ve insan kaynağının gelişiminin ve verimliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması hedefleniyor.
Ar-Ge merkezinin açılışı vesilesiyle konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu; “Perakende sektöründe teknolojileri takip eden değil, öncülük eden bir şirket olmayı hedefliyoruz.
Teknoloji geliştirip satabilen bir yapı oluşturma misyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ev geliştirme perakendeciliğinde sektörünün lideri olarak araştırma ve geliştirme alanında da fark yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.
Özpamukçu sözlerine söyle devam etti: “Ar-Ge faaliyetleri yürütmek ve bunu bir kültür haline getirmek şirketimizin öncelikli hedefleri arasında. Lisansını aldığımız Ar-Ge merkezimizdeki faaliyetlerimizle, müşteriye dokunan süreçlerimiz başta olmak üzere şirketimizin tüm süreçlerini teknoloji ile daha verimli hale getireceğiz; dijital yeteneğimizi daha da artıracağız.
Ar-Ge merkezimiz ile birlikte, içinde bulunduğumuz ve çok önem verdiğimiz dijital dönüşüm sürecimiz de ivme kazanacak. Gelişen perakende trendlerinin dünya ile eş zamanlı olarak Koçtaş’a uyarlanması için gerekli tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz.”
Koçtaş Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Direktörü Uğur Serkan Taşkın ise; “Perakendede rekabet avantajı yaratan unsurların başında veri yönetimi ve analitik çalışmalar geliyor. Bu çalışmaların etkin bir şekilde yapılabilmesi teknoloji ihtiyacını da beraberinde getiriyor” diyerek Taşkın sözlerine şöyle devam etti:
“Ar-Ge merkezimizde bugünün ve geleceğin perakendesini şekillendirecek dijital dönüşüm kültürüyle hareket edeceğiz. Perakendenin en çok odaklandığı konu müşteri deneyimi. Sattığınız ürünlerle değil, yarattığınız müşteri deneyimi ile farklılaşırsınız. Müşteriye en iyi hizmeti ve ihtiyacı olan doğru ürünleri sunabilme becerisi, her kanaldan müşteriyi birebir tanıma kabiliyeti gerektirir.
Bütün bunların özünde ise toplanan verilerin çok iyi analiz edilmesi yatar. Bugün, milyonlarca müşteri ve işlemin söz konusu olduğu bir dünyada tüm bu işlemleri insan gücüyle yapma şansımız yok.
Bu noktada yapay zekâ ve makina öğrenmesi gibi teknolojiler devreye giriyor. Biz de Ar-Ge merkezimizde yerel kaynaklar ile teknoloji geliştirmeyi, böylelikle müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.”
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder