Web3 Projesi Markaların İlgi Odağı Oldu
Blokzinciri, NFT, metaverse ve sürükleyici deneyimlerle birlikte anılan internetin yeni versiyonu Web3'e yönelik ilgi, dalgalı piyasalara rağmen varlığını korudu. Güncel bir araştırma, 2022 ve 2023 içinde 315 markanın, 526 Web3 projesi başlattığını ortaya koydu.
İnternetin merkezi olmayan ve blokzincirleri üzerine inşa edilen yeni bir versiyonu için kullanılan, 2021 itibarıyla popülerlik kazanmaya başlayan Web3 kavramı, 2022 ve 2023'te blokzinciri ekosisteminde yaşanan gelişmelere rağmen kurumsal markaların ilgi odağı oldu.
NFT Technologies tarafından hazırlanan bir raporda, 2022 boyunca ve 2023’ün ilk çeyreğinde, 315 markanın toplam 526 Web3 projesi başlattığı tespit edildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate TR İş Geliştirme Müdürü Didem Gülyuva, “Metaverse, NFT, sürükleyici deneyimler, artırılmış gerçeklik ve kripto para birimi kavramlarıyla birlikte anılan Web3, dalgalı piyasa koşullarına rağmen ilgi odağı olmayı sürdürdü” dedi.
Restoran zincirlerinden tekstil devlerine
Web3 teknolojisinin, merkeziyetsiz finans uygulamalarının ve kripto para birimlerinin dünya genelinde her geçen dönemde daha fazla kabul görmesiyle teknolojinin potansiyelini anlayan markalar da Web3’e yatırım yapmaya başladı.
Rapora göre bugüne dek Web3 projesi başlatan markalar arasında Zara, H&M, Prada gibi tekstil devleri, Adidas, Puma gibi spor markaları, PizzaHut, McDonald’s gibi restoran zincirlerinin de dahil olduğu, farklı sektörlerden dünyaca ünlü markalar yer aldı.
Web3’ün bir pazarlama kelimesi özelliğini gerçek değerini kanıtlayarak geride bıraktığını kaydeden Didem Gülyuva:
“Web3 kullanım senaryoları yaygınlaştıkça, kavramın nasıl bir gerçekliğe karşılık geldiği anlaşıldıkça benimsenme oranı da artıyor. Rapora göre markaların başlattığı projelerin %40’ının 1 yıldan uzun sürmesi de oldukça çarpıcı” ifadelerini kullandı.
10 kişiden dokuzu, NFT sahibi olmanın “avantaj” olduğunu düşünüyor
Öte yandan DappRadar tarafından yürütülen başka bir araştırmada, araştırma katılımcılarının %92’sinin, kendilerine fayda sağlayabilecek NFT’lere sahip olmanın avantajlı olduğunu düşündüğü görüldü.
Web3 konseptinin vazgeçilmez bir konsepti olan NFT’lerin topluluk oluşturmak için güçlü bir araç olduğunu kaydeden Didem Gülyuva:
“Markalar, tüketicileri ve potansiyel hedef kitleleriyle etkileşim kurabildikleri her alanda var olmak istiyor.
Web3 kullanıcıları da azımsanamayacak bir kitleye karşılık geliyor. Web3’ün olanaklarından biri olan NFT’ler, taraftarlığın, hayranlığın, marka bağlılığının bir aracı olarak konumlanıyor ve markalar, bu alım gücü yüksek kitleye NFT ve Web3 imkanlarını kullanarak sadakat programları oluşturabiliyor” diye konuştu.
Bir tuşla Web3’e geçme olanağı sunuyor
Daima topluluğuna kulak veren ve küresel trendleri takip eden bir platform olarak Web3 geçişini bir tuşa basmakla mümkün kıldıklarına dikkat çeken Gate TR İş Geliştirme Müdürü Didem Gülyuva, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:
“Gate TR kullanıcıları, platformun sol üstünde yer alan açma kapama tuşunu aktif ederek cüzdanlar, ticaret, zincirler arası işlemler, NFT’ler ve merkeziyetsiz uygulamaların tümünü gerçekleştirebilecekleri Web3 ekosistemine geçiş yapabiliyor.
50’den fazla token'a kadar vadeli işlemde ticaret desteği sunduğumuz kullanıcılarımız, varlıklarının likiditesini koruyabilecekleri araçlara da erişebiliyor.
Ayrıca Gate TR kullanıcıları, gerçek zamanlı veriler ve güncel trendler sayesinde bir sonraki popüler NFT'yi keşfedebilme şansı yakalıyor.
Bu yıl 10. yaşımızı kutlarken, kullanıcılarımızın merkeziyetsiz geleceğin aktif oyuncuları olma süreçlerini kolaylaştırmayı öncelikli amaçlarımızdan biri olarak görüyoruz."
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder