Pazar, 05 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Bilişim & Teknoloji Erzurum

Vatandaşın Yeni Kabusu SIM Kartının Kopyalanması

Son günlerde kötü niyetli kişiler tarafından, telekom operatörlerinin sahte kimliklerle kandırılması ve başkalarının ismine kayıtlı telefon numarasıyla yeni bir hat çıkartılması konusu oldukça gündemde.

Vatandaşın Yeni Kabusu SIM Kartının Kopyalanması

EGA tarafından üretilen Türkiye'nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak telekom operatörlerinde olası sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesinin sağlanabileceğini söylüyor.

Telekom operatörlerindeki güvenlik açığı, aynı telefon numarasıyla ikinci bir SIM kart çıkarılmasına yol açarak, kişilerin tüm iletişim ağlarının ele geçirilmesine, SIM kartlar üzerinden dolandırıcılıktan kriminal suçlara kadar her türlü kötü niyetli işlemin yapılabilmesine sebep oluyor.

“Telekom operatörlerindeki güvenlik açığını ortadan kaldırabiliriz”

Elektronik kimlik kartlarıyla SIM kart çıkartırken sahteciliğin önüne geçilebileceğini söyleyen biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta:

“Son günlerde gündemde olan SIM kart sahteciliği sadece sade vatandaşa değil, iş insanları ve siyasilerin de başına sıklıkla gelen bir durum.

Bu bize, telekom operatörlerinde ciddi bir güvenlik açığı olduğunu gösteriyor. Vatandaşın kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi büyük risklere yol açıyor.

Kimlik fotokopisi verilen her nokta ciddi bir risk teşkil ediyor. Bu verilerle sahte plastik kimlik kartı üretilip, GSM bayisinden aynı numarayla adınıza hat çıkartılıyor.

biOnay olarak, sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesini sağlayacak teknolojimizle Telekom operatörleri başta olmak üzere bu riskleri ortadan kaldırabiliriz.

Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılması olası sahteciliğin önüne geçilmesini sağlıyor” dedi.

EKDS kurumlarda yaygınlaşıyor

EGA tarafından üretilen Türkiye'nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay'ın seri üretimleri Türkiye'de yapılıyor.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, 2022 yılından beri Ziraat Bankası, Halkbank, İşbank gibi bankaların yanı sıra Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde, yaklaşık 300 noterde, bazı sınav merkezleri ve belediyelerde de kullanılıyor.

Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın denetimindeki gemiadamı yetiştirme kurslarında ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın ziyaretçi kabul noktalarında da kullanılan uygulamanın, önümüzdeki süreçte önümüzdeki süreçte SGK, hastaneler, ÖSYM, kolluk kuvvetleri gibi pek çok kurumda kullanılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Marjinal Porter Novelli

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE