Türk Avukat Almanya'da Bilişime Damga Vurdu..!
Avrupa Genç Hukukçular Derneği’nin Almanya’nın Bonn Üniversitesinde gerçekleştirdiği Avrupa Birliği'nin Siber Güvenliği ve Dijital Egemenliği konferansına Türkiye’den Av. Atakan Karataş Startup, Teknoloji ve Hukuk konu başlığıyla katıldı.
Avrupa’nın pek çok ülkesinden katılımın olduğu konferansta Karataş, unicorn olan ve unicorn olma yolunda ilerleyen startupların hukuken dikkat etmesi gerekenlere, startupların hem yerelde hem de globalde korunması gerekliliğine, sözleşmelerin en kritik hukuki süreç olduğuna, doğru şirket seçiminin avantajlarına, yatırım sürecinin iyi yönetilmemesinin ve hukuka uyumluluğun sağlanmamasının startuplar için en büyük hukuki tehlike olduğuna dikkat çekti.
Bilişim ve Siber güvenlik hukuku kapsamında bilişim sistemlerinin, mobil uygulamaların, e-ticaret sitelerinin karşılaştıkları hukuki risklere dikkat çeken Karataş, teknolojinin ve bilişimin hukuka uyumluluğunun sağlanmaması halinde bekleyen tehlikelerden ve bu tehlikelere karşı yapılması gerekenler ile alınması gereken hukuki tedbirlere, zamanında alınmayan hukuki önlemlerin ileride büyük problemler yaratabileceğine değindi.
Bilişim hukuku uzmanı Atakan Karataş, konuşmasında Startup hukuku, e-ticaret hukuku, mobil uygulama ve yazılım hukuku, kişisel veriler hukuku, kripto para ve nft hukuku, yapay zeka hukuku ve endüstri 4.0 hukukunun hayati derece de önemli olduğunu, dijital dünyada hareket eden şirketlerin ve startupların bu alanlarda hukuki uyumluluğunu sağlamamasının sonuçlarının cezai yaptırımlar olduğunu ve her şirketin bu alanlarda yasallığa dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder