Pazar, 05 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Bilişim & Teknoloji Kırklareli

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi İlk Meyvelerini Verdi

Bu doğrultuda erken aşama teknoloji ve sosyal girişimleri destekleyen Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’ni (LİMER) hayata geçirdi.

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi İlk Meyvelerini Verdi

İnovatif bir tutum sergileyen girişimlerin büyüyerek hız kazanmasını sağlayan ilk girişim hızlandırma programı ise başarıyla tamamlandı.2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosistemini güçlendirme hedefiyle yola çıkarak inovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarında çeşitli projelere imza atıyor.

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yer alan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nin (LİMER) düzenlediği ilk girişim hızlandırma programı, 14 Eylül 2018 tarihinde başladı.

Genç girişimciler tarafından yoğun ilgi gören girişim hızlandırma programında girişimcilik sektörünün önde gelen isimleri tarafından çeşitli eğitimler verildi. 18 Kasım 2018 itibarıyla tamamlanan ilk hızlandırma programı kapsamında 7 adet yeni proje üretme fırsatı yakalayan hevesli katılımcılar, girişimcilik kariyerlerine önemli bir katkı sağlama imkanından yararlandılar.

Genç girişimler LİMER’de büyüyor

Lüleburgaz Belediyesi tarafından kurulan Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde (LİMER) girişimci ve girişimci adaylarına hızlandırma programlarının yanı sıra ofis, mentor ve network gibi önemli destekler ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Sürdürülebilir ve inovatif faaliyetler yürütme vizyonuyla hareket eden girişimci ve girişimci adaylarının elinden tutan LİMER, böylelikle girişimcilik sektörüne yeni oyuncular kazandırıyor.

Üstelik LİMER’de değerli fikirlerini gerçeğe dönüştürme şansı yakalayan genç girişimciler, geliştirdikleri projeleri MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi gibi etkinliklerde de tanıtma imkanına sahip oluyorlar.

LİMER tarafından gerçekleştirilen ilk girişim hızlandırma programında girişimcilik dünyasının temel konularına dair önemli bilgiler edinen katılımcılara, UI/UX, şirket ve marka yönetimi, Android mobil programlama, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama noktalarında eğitimler verildi.

Yenilikçi fikirlerini Android yazılımlarla geliştiren genç girişimciler, birbirinden değerli 7 projeye imza attılar. Program boyunca edindikleri teorik ve pratik bilgilerle güçlenen girişimciler, bundan sonraki süreçte ise diledikleri zaman mentorluk desteği almaya devam edebilecekler.

LİMER, 7 önemli projeye zemin hazırladı

Aygün Akyıldız ve Özgün Kurt tarafından geliştirilen eKuaför, güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile müşteriler arasında köprü kurarak randevu süreçlerini kolaylaştıran bir mobil uygulama olarak öne çıkarken; Zeynep Çınar, Toprak Tuna ve Sude Yılmaz tarafından geliştirilen TakasKolay ise kullanıcıların çevrelerindeki insanlar ile eşya takas etmelerini sağlayarak tüketim alışkanlıklarını değiştiren bir mobil uygulama olarak dikkat çekiyor.

Çetin ve Bertuğ Abalı tarafından geliştirilen MazotApp isimli navigasyon tabanlı mobil uygulama kullanıcıların akaryakıt istasyonları bulmalarını sağlarken; Berat Birgin, Okyanus Can İnce, Onur Atakan Cura, Tansu Çam ve Hakan Kökcen tarafından kurulan Birarada da özel ilgi alanlarına yönelik dikeyde yenilikçi bir sosyal medya platformu şeklinde faaliyet gösteriyor.

İbrahim Öztürk, Emir Turan, Kaan Küpçü, Süleyman Kurucan ve Toprak Tuna tarafından hayata geçirilen UrNetwork isimli mobil platform kullanıcıların kurumların paylaştıkları etkinlikleri takip etmelerini sağlarken, Burak Patır ve Kaan Köse tarafından kurulan Rakarnov Studios da Polyfield WW2 isimli İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan bir online bir oyuna imza atıyor.

Kardelen Şenpınar ve Emircan Eren’in geliştirdiği ÇöpçünGeliyor isimli çevre dostu mobil uygulama ise çöp arabalarının GPS üzerinden anlık izlenmesini ve mahalleye girdiğinde anlık bildirim gönderilmesini mümkün kılarak çöp kargaşasını ortadan kaldırıyor.

#########################################################################

2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı Hakkında

Lüleburgaz Belediyesi, 2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak ilan ediyor. 2016 Kadın Yılı ve 2017 Bisiklet Yılı’ından sonra belediye meclisi, temalı yıla özel çalıştaylar sonucunda 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan etti. Lüleburgaz Belediyesi, yıl boyunca inovasyon, tasarım konularında farkındalık yaratma ve girişimcilik ekosistemini destekleme amacıyla çeşitli organizasyonlara imza atmayı hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için: http://inovasyonvetasarim.com/

Lüleburgaz Belediyesi Hakkında

“Soyadı kültür olan bir Lüleburgaz” vizyonuyla hareket eden Lüleburgaz Belediyesi, toplumun sosyal ve kültürel beklentilerinin karşılandığı, bireylerin kendini geliştirme fırsatı bulabildikleri bir kent yaratmayı hedefliyor. Hizmetlerini yerine getirirken insanların mutluluğunu, sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan Lüleburgaz Belediyesi, yenilikçi projeleriyle benzerlerinden farklılaşıyor.

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE