Cumartesi, 04 Ocak 2025
.
.
chevron_left chevron_right
Bilişim & Teknoloji Ankara

Blockchain Teknolojisinin Önemini Kavrayan 7 Dev Şirket

Blockchain popülerliğini arttırdıkça ona ilgi gösteren şirket ve girişim sayısı hızla artmakla kalmıyor Blockchain teknolojisinin önemini kavrayan dev şirketlerinde bu teknolojiye ilgi gösteriyor ve Blockchain fırsatlarını gözden kaçırmak istemiyorlar.

Blockchain Teknolojisinin Önemini Kavrayan 7 Dev Şirket

Blockchain popülerliğini arttırdıkça ona ilgi gösteren şirket ve girişim sayısı hızla artmakla kalmıyor Blockchain teknolojisinin önemini kavrayan dev şirketlerinde bu teknolojiye ilgi gösteriyor ve Blockchain fırsatlarını gözden kaçırmak istemiyorlar.

Teknoloji devleri sadece iş dünyasında rekabet etmiyorlar, geleceğin dünyası içinde şimdiden rekabet halindeler. Teknoloji devlerinin bu sefer rekabet alanı Blockchain teknolojisinin liderli olmak.

Blockchain, sağlık sektöründen tedarik zinciri yönetimine kadar neredeyse her sektöre etki etmekte ve dokunduğu her sektörü değiştirmektedir.

Blockchain teknolojisi anlaşıldıkça ve teknolojisi olgunlaştıkça, finanstan ticarete ve kurumsal görevlere kadar giderek daha fazla uygulanıyor. IBM, Oracle ve Amazon gibi teknoloji devleri, trendleri yaklamaya çalışıyor, danışmanlık hizmeti veriyor ve blockchain için teknoloji hizmetleri sunuyorlar.

CB Insights blockchain teknolojilerinin ve hizmetlerinin geliştirilmesinde yer alan 7 teknoloji şirketini belirlemiş durumda. CB Insights raporundan sizin için derledik;

IBM
Şirket, 2017 yılında şirketlere ya da devlet kurumlarına bilgi paylaşabilecekleri güvenilir bir ağ kurmalarına olanak veren Hyperledger Fabric’i kullanarak bir blockchain hizmet (BaaS) ürünü geliştirdi.

Daha yakın zamanda, şirket bir grup finansal hizmet sağlayıcıyla çalışan bankalara yönelik bir dağıtık defter platformu başlattı.

Tüm bu hizmetler şirketin mevcut IBM Bulut ürünleri ile beslenir. Raporlara göre, IBM’in blockchain teknoloji konusunda çalışan 1.500’den fazla çalışanı var ve kurumsal pazar payının% 32’sinin sahibi.

MICROSOFT
Microsoft, Blockchain pazar payı konusunda sadece IBM’in gerisinde kalarak % 19 pazar payı yakalamaktadır. Şirket Blockchain teknoloji konusunda ciddi olduğunu gösteren çok sayıda hamle yaptı. Microsoft, blockchain ağlarını güvenli hale getirebilecek ve destekleyebilecek güvenilir yürütme ortamları için patent yayınlamıştır.

Ayrıca, şirket, Ernst & Young ile işbirliği içinde Xbox’a telif hakları ve içerik hakları için blockchain platformu oluşturmaya başlıyor. Bu, yayıncıların iş şartlarını oluşturmak ve kabul etmek için Blockchain ağına bağlanmasına olanak tanıyacak. Microsoft, kimlik belgelerinin yaygın eksikliğini çözmek için tasarlanmış bir kamu-özel ortaklığı olan ID2020 Alliance’a destek vermeyi planlıyor.

Ortaklığın misyonu yasal kimlik formları olmadan dünyanın her yerinden 1.1B insanlara yardım etmek. Bu amaçla Microsoft Azure bulut hizmeti kullanan bir blockchain tabanlı kimlik prototipinde Accenture ve Avanade ile işbirliği yapıyor.

FACEBOOK
Mark Zuckerberg, 2018 yılına yönelik yıllık projesini açıkladığında kripto paralardan şöyle bahsetti: “Şifreleme ve kripto para birimi gibi için önemli karşı eğilimler var. Daha derinlere gitmeyi ve olumlu ve olumsuz yönlerini incelemek istiyorum.” Mayıs ayında şirketin yeniden yapılandırılması eski PayPal başkanı David Marcus tarafından yönetilen bir blockchain ekibini oluşturdu.

Facebook zaten bireylere ücretsiz olarak Messenger yoluyla para göndermelerine izin veriyor ve yakın zamanda içerik oluşturucuları uyarlamak için Facebook Yıldızları adlı sanal bir para birimine giriş yaptı. Kripto para birimleri kullanmak mikro işlemlere izin verir ve müşterilere tipik kredi kartı işlemcileri ve ücretlerini atlayarak indirimlerle Facebook’tan ürün almaya ikna edebilirler.

AMAZON
Seattle merkezli şirket, geçtiğimiz günlerde, kuruluşların Ethereum veya Hyperledger Fabric ağlarını çok daha hızlı bir şekilde kullanmalarını sağlayacak AWS Blockchain şablonlarını duyurdu. Bulut bilişimde baskınlığı üzerine kurulu olan AWS hizmet olarak Blockchain teklifi, geliştiricilerin uluslararası ödemeleri test etmelerini sağlayabilir.

Daha yakın zamanda şirket, blockchain hızlandırıcısı ConsenSys’den çıkarılan bir kurumsal bulut blockchain girişimi olan Kaleido ile ortaklık kurdu. Şimdiye kadar, AWS hala onun blockchain şablonları için uygulama arayışında olduğunu kabul ediyor, ancak teknoloji için “ilgi çekici pek çok olasılık” olduğunu belirtiyor.

ORACLE
Oracle’ın BaaS teklifleri de işletmelerin dağıtık defterler kavramların kanıtlanmasını sağlıyor. Hizmet şu anda Arab Jordan Yatırım Bankası, CargoSmart, Sertifikalı Kökeni, Intelipost, Nijerya Gümrükleri dahil olmak üzere müşterilerine sahiptir.

İlk kullanım denemesinde İtalya menşeli bir zeytinyağı üreticisi, sevkiyatlarını üretim noktasından perakendeciye kadar takip etmek için bir blockchain testi yaptı. Oracle, bir sonraki hedefinin, işletmelere akıllı sözleşmeler oluşturmalarına yardımcı olmak olduğunu söylüyor.

BAIDU
Çinli arama devi, görüntülerin fikri mülkiyet haklarını yöneten blockchain projesi Totem’e giriş yaptı. Baidu, görüntüye katkıda bulunanlara ödül vermeyi, daha verimli bir görüntü lisansı sağlamayı ve ihlalleri önlemeyi umuyor.

TENCENT
2017’de WeChat’in arkasındaki dev, kurumsal kullanım için blockchain teknolojisini birleştirecek olan TrustSQL adlı BaaS platformunun pilotunu duyurdu. Hayal edilen üç parçalı sistem bir çekirdek zincir tabakası, bir ürün ve servis katmanı ve bir uygulama katmanı içerir.

Buna ek olarak, Tencent’in banka iştiraki, blockchain çözümleri üzerinde işbirliği yapmak isteyen 30’dan fazla şirketten oluşan Financial Blockchain Shenzen Consortium’a katıldı.

 

Kaynak: Ferhat YALÇIN / Blockchain Türkiye

Bölge: Etiketler:
Emoji ile tepki ver!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • DAHA FAZLA SONUÇ YÜKLE