BAE Laboratuvarı Antimikrobiyal 3D Baskı Malzemeleri Geliştiriyor
BAE merkezli laboratuvar Inmmensa, virüs bulaşma riskini azaltabileceğini söyleyen 3D baskılı materyal geliştirdi.
PLAKTİF olarak bilinen Copper3D antimikrobiyal filaman, kapı kolları, ışık anahtarları, su muslukları ve musluklar, asansör düğmeleri, alışveriş sepeti kolları, küpeşte kapakları, tuvalet koltukları, gömme gibi sık dokunan yüzeyler ve nesneler için kapaklarda ve muhafazalarda kullanılabilir düğmeler vb.
Mühendisler, ürünü yalnızca GCC'ye dağıtmak için PRECISE 3DHUB ile birlikte çalışıyor.Ürünler, COVID-19 salgınının ardından küresel temizlenmiş ortamlara duyulan ihtiyaç nedeniyle geliştirildi.
PRECISE 3DHUB başkanı Lothar Hohmann şöyle açıklıyor: “Virüsün en büyük sorunu 'virüs bulaşma süresidir', çünkü virüs bir yüzeyde 72 saatten fazla hayatta kalabilir ve bu da insanların maruz kalması olasılığını artırır.
PLAKTİF, bir virüs veya bakterilerle temas ettiğinde, membranı ve nükleik asitleri yok eden ve birkaç dakika içinde işlevsiz hale getiren aktif bakır nanopartikülü içerir. "
“Geçtiğimiz aydaki gelişmeyle birlikte, dünyadaki herkes artık önlemenin başka bir seviyeye taşınması gerektiğini anlıyor, bu da yeni standardın iletim oranlarını büyük ölçüde azaltmak için antimikrobiyal olması gerektiği anlamına geliyor.”
FDA tescilli ürün ticari ve konut müşterileri tarafından kullanılabilir olsa da, kilit rollerinden biri şimdi Immensa ve PRECISE'nin BAE'ye bağışlayacağı 3D baskılı maskeler oluşturacak.
-
0
-
0
-
0
-
0
-
0
- 0 Yorum
-
Yorumu Gönder